A fesztivál idén új helyszínre költözik, a jákotpusztai Dél-Cserháti Ökológiai Tájközpont területére szervezzük.

Jákotpuszta már a ’90-es években a hazai agrár irányváltás egyik előfutára volt, Keszthelyi Tibor vezetésével etológiai mintafarmként működött. Az ide szervezett rendezvények, táborok már hosszú évtizedek óta segítik a szemléletváltást, ehhez a körhöz csatlakozunk most mi is, az EcoPunk találkozóval.

Napközben több helyszínen előadások, viták, beszélgetések, workshopok zajlanak, esténként a hazai fesztiválokról ismert zenekarok és DJ-k lépnek fel. A fesztiválhoz tartozik egy kemping sátorhelyekkel, és hideg vizes zuhanyzókkal.

 

A környezetvédelemről legjobb ott beszélgetni, ahol az embernek mindjárt kedve is támad megvédeni ezt a szépséget. A rendezvény díszlete ehhez illeszkedik, a fesztivál külsőségeiben is fenntartható. A dekorációt bontott, hulladék deszkákból készítjük, környezetbarát festékeket használunk.

Mindenki használhatja a saját étkészletét, mosogatásra van lehetőség. E mellett betétdíjas repoharaink vannak és komposztálható edényzetet biztosítunk (bár ez utóbbi azért nem az igazi! Ezt az egyszerhasználatos dolgot már nagyon el kéne felejteni!) Szelektív kukáink vannak és komposztálunk mindent, amit lehet.

A fesztiválkarszalag újrahasznosított, ruhaként már nem funkcionáló anyagból készül, környezetbarát szitafestékkel.

Az EcoPunk Találkozó karbon semleges, a belépődíj ára tartalmazza a karbon lábnyomunk kompenzálásához szükséges fák ültetését.

Fesztiválozóként úgy tudsz nekünk segíteni, ha környezetbarát tisztálkodó szereket használsz, hozol magaddal étkészletet és szelektíven gyűjtöd a hulladékodat. Ne nyomtasd ki a jegyed, elég telefonon bemutatni. Használd a telekocsi csoportunkat.