Bánj úgy a Földdel,
mintha maradni akarnál!

Az ökológia PUNK dolog: felforgatja az életünket, megváltoztatja a szokásainkat, tágítja a komfortzónánkat.

A természetvédelem többé nem a civilszervezetek magánügye.

A fenntarthatóságot mint szempontot be kell illesztenünk a hétköznapjainkba, be kell vinnünk a konyhánkba, fürdőszobánkba, számolnunk kell vele vásárláskor is.

A szemléletváltás többnyire a lelkiismeret-furdalásban gyökerezik, annak felismerésében, hogy a tanult, megszokott létezésünk kárára van a Természetnek, ami végső soron a mi kárunkat okozza. Ám a tudatosság nem feltétlenül jár közvetlen, pozitív visszacsatolással.

Környezettudatosan élni gyakran szívás. Rengeteg lemondással és konfliktussal jár.

Sok a halálfélelmet, klímaszorongást keltő tartalom, elözönlenek bennünket az óceánszennyezésről, haldokló jegesmedvékről szóló cikkek, de a riogatás, úgy tűnik, nem vezet eredményre. Szerintünk megoldásokat, lehetőségeket, pozitív utakat mutató, könnyen hozzáférhető, értelmezhető, megalapozott információra van szükség, a lehető legszélesebb körben. A meglévő tartalmak, még ha színesek, ingergazdagok is, sokszor nehezen emészthetőek, megosztók, magunkra hagynak bennünket egy felszínes ismeretanyaggal, amelyet ezer helyről kell összegyűjtenünk, egyedül kell rendszereznünk.

Az ENSZ Éghajlatváltozási Kormányközi Testülete (IPCC) által 2018-ban kiadott jelentés szerint a 1,5 °C-os melegedés ijesztő következmények sorát indíthatja be, amiket csakis egy most kezdődő, emberöltőnyi időt (30 év) igénybe vevő, s az egész világra kiterjedő átalakulással előzhetünk meg.
Nem elég elszigetelt csoportokban, szélsőségekben gondolkodni. Tömegeknek kell változtatniuk a hétköznapi szokásaikon.

Mindenkire szükség van, az üzleti élet szereplőire ugyanúgy, mint a magánszemélyekre. Üzleti alapon rontottuk el, üzleti alapon is helyre kell hozni.

Négy nap feltöltődés, kapcsolatépítés, hálózatosodás Jákotpusztán!