2022. augusztus 25-28. Jákotpuszta!

Gazdálkodók, zöld civilek, kisközösségek és az üzleti élet szereplőinek válaszai az éghajlatváltozás megfékezésére. Kis létszámban, szabadtéren, az aszfalttól távol, a természetben.

Az EcoPunk Találkozón a megszokott kereteket elhagyva, a szabadban, fesztiválkörnyezetben gyűjthetjük be a hétköznapok ökológiájával kapcsolatos legfrissebb, minőségi ismeretanyagot, amelyhez eddig vagy egyáltalán nem, vagy csak négy fal között, neonfényben fértünk hozzá: A hétköznapok fenntarthatósága, éghajlatvédelem a gyakorlatban.

Négy nap feltöltődés, kapcsolatépítés, hálózatosodás Jákotpusztán!

Elutasítjuk a lelkiismeretfurdalás-keltést, egymásra mutogatást. Mindenki a saját ökológiai lábnyomáért felel. Az EcoPunk Találkozón közösen keresünk gyógyírt a saját lelkiismeret-furdalásunkra és olyan megoldásokat mutatunk be a témában jártas szakértőkön keresztül, amelyekből mindenki összeállíthatja magának azt, amit a saját hétköznapi életébe bele tud illeszteni.

A rendezvény célja, hogy széles tömegek számára tegyük elérhetővé és vonzóvá a saját ökológiai lábnyomuk csökkentését. Ezért bárki, aki ellátogat a Találkozóra – tartson bárhol a szemléletváltásban, és éljen bármilyen életet –, biztosan talál olyan megoldásokat, amelyeket hazatérve a hétköznapi életébe be tud integrálni. Ezt úgy érjük el, hogy egy fedél alá hozzuk a főbb témakörök ismert szakértőit. Gyakorlati tanácsokat, megoldásokat, praktikákat gyűjtünk egy térbe, és átjárhatóvá tesszük a különböző témákat. Kísérleteket végzünk, kételkedünk, válaszokat keresünk.

Ami a Föld nevű bolygón való fizikai létezésünkhöz szükséges, arra keresünk fenntartható alternatívát.

IV. EcoPunk Találkozó új helyszínen, 2022-ben Jákotpusztán, augusztus 25-től 28-ig!

A tudatos vásárlás lassan átcsap a szakértő vásárlásba. A klímagyilkos termékek felismeréséhez olyan élelmiszeripari, gyártástechnológiai, logisztikai ismeretek szükségesek, amelyekkel nemigen rendelkezünk. Mit tehet az ember, ha nem érdektelen számára a klímakrízis, de kettes volt kémiából, és az is szeretne maradni?

ELŐADÓINK VOLTAK 2021-BEN