Napközben viták, beszélgetések, workshopok, esténként koncertek, éjszakára kemping.

Az üzleti élet szereplői, zöld civilek, gazdálkodók, kisközösségek válaszai az éghajlatváltozás megfékezésére. Kis létszámban, a járvány helyzetben is biztonságban, szabadtéren.

Az EcoPunk Találkozón a megszokott kereteket elhagyva, a szabadban, fesztiválkörnyezetben gyűjthetjük be a hétköznapok ökológiájával kapcsolatos legfrissebb, minőségi ismeretanyagot, amelyhez eddig vagy egyáltalán nem, vagy csak négy fal között, neonfényben fértünk hozzá: A hétköznapok fenntarthatósága, éghajlatvédelem a gyakorlatban. Az üzleti élet szereplői, zöld civilek, gazdálkodók és alulról szerveződő közösségek válaszai a klímaváltozás kihívásaira.

Négy nap feltöltődés, kapcsolatépítés, hálózatosodás Terényben!

Elutasítjuk a lelkiismeretfurdalás-keltést, egymásra mutogatást. Mindenki a saját ökológiai lábnyomáért felel. Az EcoPunk Találkozón közösen keresünk gyógyírt a saját lelkiismeret-furdalásunkra és olyan megoldásokat mutatunk be a témában jártas szakértőkön keresztül, amelyekből mindenki összeállíthatja magának azt, amit a saját hétköznapi életébe bele tud illeszteni.

A rendezvény célja, hogy széles tömegek számára tegyük elérhetővé és vonzóvá a saját ökológiai lábnyomunk csökkentését. Ezért bárki, aki ellátogat a Találkozóra – tartson bárhol a szemléletváltásban, és éljen bármilyen életet –, biztosan talál olyan megoldásokat, amelyeket hazatérve a hétköznapi életébe be tud integrálni. Ezt úgy érjük el, hogy egy fedél alá hozzuk a főbb témakörök ismert szakértőit. Gyakorlati tanácsokat, megoldásokat, praktikákat gyűjtünk egy térbe, és átjárhatóvá tesszük a különböző témákat. Kísérleteket végzünk, kételkedünk, válaszokat keresünk.

Ami a Föld nevű bolygón való fizikai létezésünkhöz szükséges, arra keresünk fenntartható alternatívát.